Възможно е ваксинирането срещу COVID- 19 в Австрия да започне още

...
Възможно е ваксинирането срещу COVID- 19 в Австрия да започне още
Коментари Харесай

Ваксинирането срещу COVID-19 в Австрия може да започне още през януари

Възможно е имунизирането против COVID- 19 в Австрия да стартира още през януари. На конференция здравният министър Рудолф Аншобер разгласи, че Австрия влиза в четвърта фаза на битката с ковид а. Той даде информация за разпространението на болестта сега и показа първата прогноза за доставка на ваксина против вируса, който провокира Коронавирус -19, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на министъра допустимо е още през януари да стартира имунизиране на популацията. Вероятно в първите дни на новата година ще бъдат доставени първите 600 000 дози за имунизиране на 300 000 души. Разбира се, при изискване, че фармацевтичните компании изпълнят договореностите и в точния момент приключат инспекциите за допускане на препаратите на австрийския пазар.

Първите партиди са планувани за работещите в региона на опазването на здравето и грижата за заболели и възрастни хора. Ще се ползват препарати на пет компании производителки. През лятото на идната година ще могат да се имунизират всички, които желаят. Остават към момента въпроси, на които няма отговор, да вземем за пример каква е продължителността на ефикасната отбрана от вируса и какъв брой хора ще пожелаят да се имунизират. Според извършените анкети евентуално е това да са 50% от жителите, което съгласно министъра е триумф.

В месеците дотогава, които ще са изключително огромно предизвикателство за популацията, изключително значими са ограниченията за съблюдаване на хигиена и носенето на маски, защото те защищават и от други инфекциозни заболявания, които ще се появят през есента. Необходимо е да се държат под надзор грипните болести, означи Рудолф Аншобер, с цел да не се претрупва здравната система. За децата грипната ваксина е включена в програмата на безплатните ваксини.

Решаващо е предотвратяването на втора вълна на COVID-19, защото опитът сочи, че втората епидемиологична вълна е по-силна от първата. В битката с вируса в Австрия е основана системата COV-светофар, чието деяние ще бъде разяснено на специфична конференция тази седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР